SAW Algemene Voorwaarden 2012

Algemene voorwaarden 2012 d.d. 010112

Reisaanbod
Het product zoals dit is aangeboden in de reisbrochure of via internet www.sailaway.nl is vrij blijvend en kan indien noodzakelijk door ons herroepen worden. Wij zijn verantwoordelijk voor kennelijke drukfouten in de reisbrochure of op internet. Door weersomstandigheden kunnen vaarprogramma’s worden aangepast

Seizoen en wisseldag
Het jaar is ingedeeld in meerdere seizoenen. De verschillende prijzen worden in de tabellen duidelijk. De wisseldagen zijn in principe op zaterdag

Prijs voor overnachting 1 persoon
Er gelden geen eenpersoonstoeslagen voor de kamer in Hotel of  kooi aan boord. 

Reservering en betaling
Reservering is mogelijk per telefoon,  E-mail of post. Na boeking ontvangt u de rekening als bevestiging.
Bij telefonische boeking en/of  wijzigingen kunnen band opnames worden afgenomen i.v.m. kwaliteit controles en het vastleggen van de afspraken.
De eerste (aan)betaling moet bij boeking, binnen drie dagen worden voldaan tenzij in de bevestiging en/of rekening een andere afspraak is opgenomen.
Zes weken voor vertrek moet de gehele reissom zijn betaald. Een reservering is pas definitief  als de (aan)betaling door ons is ontvangen. In uw belang menen wij u erop te moeten attenderen dat indien de aanbetaling niet is betaald u geen rechten meer aan de boeking kunt ontlenen. Ondanks dat u geen recht meer heeft op de boeking blijft de betaling -verplichting bestaan. Bij boeking binnen zes weken voor vertrek dient de gehele reissom voldaan te worden binnen drie dagen. Bij incasso worden de extra kosten door ons in rekening gebracht.
Wij versturen tenminste 1 herinnering aangaande het openstaande bedrag om hierop nader te wijzen.

Betalingsvoorwaarden
40% aanbetaling is standaard en zes weken voor vertrek zal de restant betaling moeten worden voldaan. Voor vliegtickets en jachthuur kunnen afwijkende afspraken gelden.

Reservering- en wijzigingskosten:
Bij boeking en/of wijziging van boeking wordt 35 Euro in rekening gebracht voor het jacht.
Bij losse vliegtickets, hotel- of autohuur- boekingen zijn deze kosten Euro 15 tot 25. Overnachtingen korter als 4 nachten Euro 7 per boeking.
Klaarlegkosten reisbescheiden op een vliegveld Euro 15  bij boeking binnen 1 week voor vertrek .

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering dient u rekening te houden met annuleringskosten. Deze kosten variëren sterk en  zijn o.a. afhankelijk van het tijdstip waarop u annuleert, de duur van de door u gekozen cruise/vaartocht/jachthuur, alsmede de bestemming. De basis voorwaarden zijn:
+ tot 62 dagen voor vertrek; aanbetaling
+ 61-46 dagen voor vertrek; 50% reissom
+ 45-16 dagen voor vertrek; 80% reissom
+ 15 dagen of minder voor vertrek; 100%
Voor vliegtickets gelden voorwaarden air Lines annulering

Vliegreizen
Alleen lijndiensten hebben vast geplande vertrektijden. Chartervluchttijden worden pas bekend tien dagen voor vertrek qua vlucht- nummer en tijdstip van vertrek. Charter retourvlucht moet worden herbevestigd in de week voor de terug vliegdag.

Taxen
Taxen en toeslagen welke gelden voor vlieg -velden & -maatschappijen worden regelmatig aangepast en worden ook aan u na de verzenden van de rekening door ons bij u in rekening gebracht   

Verzekeringen
De volgende verzekeringen kunt u afsluiten;
+ annuleringsverzekering, + reisverzekering, + slechtweer verzekering,

Borg en Eigen Risico

Bij jachtverhuur moet er altijd ter plaatse een borg betaald worden cash of per creditcard.
Het Eigen Risico is standaard gelijk aan de borg. Bij de meeste reders kunt u het eigen
risico terug brengen tot Euro 350 of Euro 250 Max . Euro 5000  Afkopen op aanvraag mogelijk.

Klachten  -en/of schade
Klachten en schade dienen voor zover mogelijk direct te worden gemeld aan Sail A Way
per telefoon, sms, E-mail of reisleiding ter plaatse.  Indien zaken nog niet zijn geregeld  tijdens uw vakantie dan dient u binnen
30 dagen na terug keer dit te melden aan ons.

Bagage
Bagage van de (mede)reiziger mag geen hinder veroorzaken. In geen geval is het toegestaan om gevaarlijke stoffen in de ruimste zin van het woord bij zich te dragen, noch drugs of smokkelwaar aan boord te brengen.

Toepasselijk recht
Op de boeking & deze algemene voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen worden voorgelegd aan de rechter.