Australië

Prijzen:

Algemeen Australie
Onze bestemming in Australië is de eilandengroep Whitsunday Islands in het oosten van Australië in de provincie Queensland. Het ligt dichtbij het Great Barrier Reef en veel van de eilanden zijn onbewoond, dat bijna garant staat voor ongestoord ankeren in prachtige lagunes. De eilanden zijn hoog, groen en zwaar begroeid, maar wat voornamelijk opvalt is de ontzettend schone lucht. De lucht komt van Antarctica via de warme wateren van de Pacific zo de eilanden opzetten en is niet alleen schoon, maar zorgt ook voor een unieke helderheid en geeft het zonlicht bijna een etherische kwaliteit. Daar dit charteradres nog niet zo bekend is, kunt u genieten van veel weidsheid, veel natuurschoon en veel rust.

Zeilomstandigheden
Lente: september - november
Zomer: december - februari
Herfst: maart - mei
Winter: juni - augustus

Het bestemmingsgebied in Australië is tropisch. In de zomer warm tot heet met regen, hoge luchtvochtigheidsgraad en gemiddelde temperaturen overdag van 30 graden. In de winter warme dagen en milde avonden, gemiddelde temperatuur overdag van rond de 23 graden. Navigatie is voornamelijk op zicht. Het Great Barrier Reef zorgt voor weinig zeegang en de tijverschillen en stromingen zijn te vergelijken met de Noordzee.

Klimaat

-
C
uren zon
regen mm
water C
wind
januarie
26
11
357
27
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                  
niet                

 

 

 

Visum
Voor Australië dient u een visum te hebben. Voor een verblijf niet langer dan drie maanden is dit kosteloos. Het aanvraagformulier en geldig paspoort kunnen persoonlijk, of per aangetekende post bij de ambassade van Australië bezorgd worden.
Australian Embassy
Carnegie Laan 4
2517 KH Den Haag
070-3108200

Postadres
Postbus 18719
2502 ES Den Haag

U moet rekenen met een verwerkingstijd van minimaal 10 dagen. Meer informatie kunt u vinden in het internet bij www.visum.nl of, beter nog: http://www.cybercomm.nl

Geldzaken
De valuta in Australië is de Australische Dollar.

Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld