Canarische Eilanden

Prijzen:

 

Algemeen
De Canarische archipel bestaat uit zeven eilanden en verschillende rotseilandjes, die alle zijn ontstaan tengevolge van de achtereenvolgende vulkaanuitbarstingen, waarvan het lange proces nog steeds gaande is. Op meerdere eilanden kunt u vulkanische activiteit bewonderen in de vorm van hoogopspuitende geisers op barbecuen op de hitte van het binnenste van de aarde.
Door de ligging in de Atlantische Oceaan, ten noordwesten van het Afrikaanse continent, tussen de breedtegraden 27°37m en 29°25mN - op iets meer dan 4° van de kreeftskeerkring, die door La Habana loopt - en lengtegraden 13°20m en 18°10m ten westen van de Greenwich meridiaan, geniet de eilandengroepen subtropisch klimaat een lenteachtige temperaturen het hele jaar door. Lange witte stranden die ineens en abrupt worden onderbroken door steile zwarte lavaklippen, Kortom een paradijs vol afwisselende panorama's en van ultieme schoonheid.

Zeilomstandigheden
Noordoostelijke passaatwinden regeren de Canarische eilanden met een gemiddelde snelheid van 5 tot 15 knopen. Door de vaak constante noordoost wind is er een stroming van een halve tot twee knopen in de zomer in zuidwestelijke richting. Het tijverschil is ongeveer twee meter en van opmerkelijke tijstroming wordt in de pilot alleen maar gerept bij het eiland La Gomera.
 

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
januarie, februari
22
6
-
20
3-4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen      
laag                        
af te raden                        
Vertrekhavens

Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse geregeld.