Griekenland > Ionische Zee

Algemeen
Corfu in het noorden, het centraal gelegen Levkas en het zuidelijke Zakynthos : drie van de in totaal zeven Ionische eilanden. Het andere Griekenland! Een oase van groen, Italiaanse en Franse architectuur en Engelse invloeden. Op Corfu spelen de bewoners cricket. Levkas is in de vroege zomer bezaaid met kleurrijke wilde bloemen. Meganissi heeft schilderachtige pijnbomen en kun je op Cephalonia grotten ontdekken en genieten van lange stranden.

 

 

Zeilomstandigheden
De westkust van Griekenland is een uitgelezen zeilgebied voor beginnende zeezeilers en families met kleine kinderen. De eilanden vormen gedeeltelijk een binnenzee. Binnen 1 `a 2 uur varen vindt je geschikte ankerplaatsen om te zwemmen. En gezellige vissersplaatsen om te overnachten. De doorgaans noord(west)elijke wind bereikt in de eerste helft van de middag haar grootste sterkte en gaat in de namiddag liggen. 's Nachts kan er een zwakke aflandige wind staan. De wind komt zelden boven 4 Bft uit; de sterkte wisselt wel sneller dan in Nederland.

 

Prijzen

Klimaat

C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
30
11
3
24
3.0

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog              
tussen                    
laag              
niet                        
 

 

Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

 

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden ter plaatse geregeld. Conform de door de passagiers verstrekte gegevens.