Griekenland > Saronische en Archolische Golf 1

Algemeen
De Saronische en Archolische Golf bewegen zich langs de oostkust van de Peloponesos. Ze omsluiten de eilanden: Salamina, Aegina, Poros, Hydra, Spetsis en Kithira. Zowel het vasteland als de eilanden kunnen bogen op een rijke historie; archeologische vondsten en een traditioneel straatbeeld. De tempel van Aphaia op Aegina laat oude tijden herleven. Op Hydra en Spetsis is vervoer per auto nog steeds toekomstmuziek. De ruige kusten van Kithira zijn een lust voor het oog.


 

 

Zeilomstandigheden
Het zeilgebied is deels afgeschermd van de Meltemi, de vanaf juli heersende wind. De wind varieert tussen de 2 en de 4 en komt zelden boven de 6 Bft uit. De korte afstanden tussen de eilanden bieden gelegenheid om iedere dag zeiltochten en uitstapjes aan land te combineren. Er zijn veel haventjes en goede ankerbaaien. Zowel onervaren als ervaren zeilers voelen zich hier thuis.

Prijzen

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
30
11
3
24
3.0

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog              
tussen                    
laag              
niet                        

Vertrekhavens
:
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren: Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden ter plaatse geregeld. Conform de door de passagiers verstrekte gegevens.