Kaapverdische Eilanden

Prijzen:

Algemeen
De Kaapverdische eilanden liggen 700 mijl onder de Canarische eilanden en bieden een weidse schakering aan panorama's. Elk eiland is verschillend. In het oosten zijn de eilanden (Sal, Maio en Boa Vista) laag en droog met mijlenlange zandstranden, boven het water uitstekende riffen, perfect geoutilleerd voor (speer)vissen snorkelen en het vangen van verse kreeft. In het westen daarentegen zijn wel pieken van 3000 meter vulkanische heuvels
die grillig in de lucht steken en stille getuigen zijn van het aantal zwarte bladzijden uit de geschiedenis van deze eilanden. Aan de bevolking is het niet te merken, want ondanks de aanwezige armoede zijn de mensen vriendelijk en uitermate muzikaal. En aan de bescheiden infrastructuur wordt wel gewerkt met veel hulp ook uit het buitenland. Het enige dat ons een beetje is tegengevallen is de bureaucratie. Het is een beetje een tik- en stempellandje, maar exotisch genoeg om blij te zijn met zo'n veelkleurig formulier ingelijst boven de openhaard. Het is in velerlei opzichten een bijzondere ervaring hier te zeilen. Puur, onontdekt en naar mijn gevoel noch echt.

Zeilomstandigheden
Het klimaat van de Kaapverdische eilanden is ongeveer gelijk aan dat van de middelste eilanden van de Caribic, die hebben dezelfde breedtegraag. Het droge seizoen is van december tot juni en het natte seizoen van juni tot november. Het natte seizoen kan men liever ontwijken, daar er spontane stormen kunnen opsteken die extreem hoge golven kunnen veroorzaken (flash floods).

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
25
8
-
19
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                
tussen                    
laag                    
af te raden                Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld. Rekent u wel op wachtijden van ongeveer anderhalf uur.

Visum: U heeft een visum nodig. U kunt dit halen bij het consulaat van de Kaapverdische eilanden
Malthenesserlaan 326, 3021 HX
Rotterdam 010-4778977
de kosten zijn +- 20 € en u kunt het meteen meenemen.
U kunt het natuurlijk ook op elke willekeurig internationale luchthaven verkrijgen.. Meer informatie kunt u vinden op het internet: www.visum.nl

Geldzaken:
De Kaapverdische escudo. Buitenlandse valuta is op het eiland om te wisselen in escudo's. Terugwisselen gaat niet.