Madagaskar

Prijzen:

Algemeen
Vlak voor de zuidoostkust van Afrika ligt Madagaskar als een heus schateiland op u te wachten. Dit op vier na grootste eiland ter wereld is zo'n 63 miljoen jaar geleden van Afrika afgedreven en heeft door zijn geografische isolatie een unieke flora en fauna die nergens anders ter wereld voorkomen. De Nosy Be archipel bestaat o.a. uit de eilanden Nosy Mitsio, Nosy Komba en Nosy Tanikely. De schitterende koraalriffen van de Nosy Be archipel vormen een prima locatie voor duikers en snorkelaars. Veel riffen zijn nog nooit bedoken en moeten nog in kaart worden gebracht. U raakt niet uitgekeken op de grote variatie aan vissen en zeeschildpadden.Net als veel dieren op het land, leven er op de riffen vissen die uniek zijn voor dit eiland. Naast verschillende dolfijnen worden er regelmatig walvishaaien gesignaleerd. Wie Madagaskar bezoekt, bevindt zich in een paradijs voor duikers, zeilers en avonturiers en, natuurlijk, romantici. Want wat is er romantischer dan zeilen op een diepblauwe zee, af en toe een parelwit strand aandoen en genieten van de indrukwekkende natuur.


Klimaat

-
C
uren zon
regen mm
water C
wind
januarie
26
11
357
27
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                        
tussen        
laag                
niet                        

 

 

 

Vertrekhaven:
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Visum

Voor Madagaskar heeft u een visum nodig, dit kunt u verkrijgen bij de Ambassade.
Ambassade Madagaskar
Heemraadsingel 97
3022 CD Rotterdam
0032-2-7701726

Direct afhalen, kosten 95,00 €
U kunt meer informatie vinden in het internet onder www.visum.nl

Geldzaken
De valuta op Madagaskar is FMG (Franc Malagasy). Het is aan te bevelen Franse Francen, DM, of Dollars mee te nemen. (u mag zoveel meenemen als u wilt, u moet het wel bij aankomst aangeven en wisselbewijzen bewaren) Bijna overal, zeker in grotere plaatsen is de creditcard een algemeen geaccepteerd betaalmiddel.


Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden ter plaatse geregeld. Conform de door de passagiers verstrekte gegevens.