Nieuw Zeeland

Prijzen:

Algemeen Nieuw Zeeland
The city of sails. Zo noemt men Auckland ook wel. En het doet de ronde dat er meer zeilboten zijn dan waar dan ook in de wereld en ook bij de zeiltop zitten opvallend veel Nieuw Zeelanders. Dit gebied wordt door kenners het beste vaargebied van de zuidelijke Pacific genoemd: de befaamde Bay of Islands en de Golf van Hauraki bij Auckland. Als Noordeuropese zeilers kennen wij deze contreien vooral als spannende tussenstop in de grote zeilraces rond de wereld, zoals de Whitbread Round the World Race. Veel minder bekend is de ongeëvenaarde schoonheid van de beschutte Bay of Islands en de Golf van Hauraki biedt vele mijlen kalm water met verscholen ankerplaatsen als de "Inner Islands" zoals bijvoorbeeld Rangitoto, een gedoofde vulkaan met panoramisch uitzicht op Auckland. Op Waiheke vindt u de beste olijven en wijnen van Nieuw-Zeeland, terwijl een tussenstop op Pakatoa met zijn ressort u de gelegenheid geeft om te zwemmen, te tennissen en eens uitgebreid te dineren. Great Barrier Island is ideaal voor duiken en vissen en heeft warme bronnen en een overvloedige flora en fauna.

Zeilomstandigheden
Lente: september - november
Zomer: december - februari
Herfst: maart - mei
Winter: juni - augustus

Het bestemmingsgebied in Nieuw Zeeland is subtropisch. Het beste zeilseizoen is de zomer van november tot april met overwegende winden uit het Zuidwesten. Het getijdenverschil is ongeveer 2 meter.

Klimaat

-
C
uren zon
regen mm
water C
wind
januarie
26
11
357
27
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                  
niet                

 

 

Visum
Voor Nieuw Zeeland heeft u geen visum nodig.

Geldzaken
De valuta in Nieuw Zeeland is de Nieuw Zeelandse Dollar

Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld