Portugal

Prijzen:

Algemeen
De Portugese Zuidkust is in tweeën verdeeld. De westelijke helft is een ruig gebied waar aaneengesloten zandstranden en baaien omgeven worden door surrealistische rotsformaties. In de oostelijke helft, richting Faro is het landschap wat lieflijker. Achter de stranden loopt de kuststrook zachtglooiend naar boven en zijn de hellingen dichtbegroeid met pijnbomen, mimosa en eucalyptus.
Een nieuw hoofdstuk in de wereldgeschiedenis begon in de Algarve. Van hieruit vertrokken de schepen naar de 'nieuwe wereld'. Vele overblijfselen en invloeden van de zeevaarders zijn hier nog te zien. Maar het mooiste is zeilend langs de kust te gaan en de grote rotsige kust goudgeel te zien gloeien in het zonlicht en te zien afsteken tegen de rode, groene en blauwe vissersboten. De kleuren en tradities van de Algarve zijn met liefde en zorg bewaard gebleven. De aanstekelijke vreugde van de mensen, het heerlijke eten (Kip piri piri) in een van de vele restaurantjes en het prachtige zeilweer maken dit gebied tot een fascinerende zeilbestemming.

.

Zeilomstandigheden
De Algarve heeft uitstekend zeilweer. In de zomer is de wind meesten NINW en bereikt 's middags een gemiddelde kracht van ongeveer 4 á 5 beaufort. 's Nachts is het over het algemeen erg kalm.

Zeilmogelijkheden
Zeilers die het IJsselmeer -en/of de Zeeuwse wateren aankunnen, zullen de kust van de Algarve als een betrekkelijk makkelijk zeilgebied ervare
n

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
26
11
3
24
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                    
af te raden              

Vertrekhavens

Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatsen aankomt, geregeld.