Schotland

Prijzen:

Algemeen
Ceud Mile Failte (honderduizend maal welkom). Deze Keltische begroeting zult u tijdens uw zeilreis door Schotland vele malen tegenkomen en is typerend voor de mentaliteit van de mensen.
Vrijheid is het woord om zeilen in de schotse wateren te beschrijven. Een eindeloos en tijdloos landschap met haar Lochs en eilanden, en de opmerkelijk zuivere lucht zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het land waar je echte verse zalm kunt eten, kunt genieten van een glaasje whiskey, is echt iets voor de connaisseur. Ankeren in afgelegen baaitjes, helemaal alleen in de wilde natuur of aanleggen in een van de vele markante haventjes, om het typisch warme kustleven te genieten is een must.Zeilomstandigheden

Net als het landschap, is het weer in Schotland enorm gevarieerd en omdat het zo wisselvallig is. De westkust neigt naar zacht en nat weer, maar de regenbuien houden nooit lang aan.

 

Klimaat

C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
16
8
10
14
3.0

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                    
af te raden              
Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"


Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden ter plaatse geregeld. Conform de door de passagiers verstrekte gegevens.