Seychellen

Prijzen:

Algemeen
Als er een paradijs op aarde bestaat dan hier. Alsof de natuur alles uit de kast heeft gehaald. Alle kleuren, alle vormen en alle dieren en planten lijken in elkaar te vloeien als een briljant schilderij. De erosie van de granieten atolachtige eilanden met hun prachtige witte stranden lijkt de tijd te hebben stilgezet. Zeilen in deze contreien is elke keer weer een eenmalige belevenis. De bevolking is Frans genoeg voor een joie de vivre, engels genoeg om eilandbewoner te zijn, Aziatisch genoeg voor een discrete charme en Afrikaans genoeg om exotische schoonheid te hebben. En als u het bijzondere broodfruit van de eilanden eet, zult altijd weer terugkeren. Er zijn niet genoeg woorden om de Seychellen te beschrijven. U kunt het beste zelf ervaren hoe is te worden ondergedompeld en overrompeld door het mooiste juweel van moeder aarde.


Zeilomstandigheden
De Seychellen liggen in een tropische klimaatzone. Voornamelijke windrichting van half mei tot half oktober is ongeveer 15 knopen soms oplopend tot 20-25 knopen in augustus. De moesson komt uit het noordwesten van december tot half maart, de wind is dan minder sterk van 10-15 knopen. De regens zijn het sterkst in december tot februari (dit is ook de cyclonische zone en het is af te raden in deze tijd te gaan zeilen)Klimaat

-
C
uren zon
regen in mm
water C
wind
gem per jaar
23-28
11
in de moesson veel 350 per maand
27-29
3-4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                
tussen                    
laag            
niet                        

 

 

 

Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Visum
Voor de Seychellen heeft u geen visum nodig, wel een geldig paspoort, een retourticket en genoeg financiële middelen om uw verblijf te bekostigen. Bij aankomst krijgt u een bezoekerspas voor een maand die u kosteloos kunt verlengen tot 3 maanden.

Geldzaken
De valuta op de Seychellen is de Roepie. De creditcards American Express, Diners Club, Mastercard en Visa worden in veel gelegenheden en winkels geaccepteerd.

Toeristeninformatie
United Kingdom/Netherlands/Belgium/Scandinavia
2nd Floor Eros House, 111 Baker Street, London, W1M 1FE United Kingdom
0044-171-2241670 telefoon
0044-171-486-1352

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden voor u ter plaatse aankomt, geregeld. Conform de door de passagiers verstrekte gegevens.