Thailand

Prijzen:


Algemeen

Witte met palmbomen omzoomde stranden, azuurblauw water, koraalriffen en kleurrijke vissen onder een tropische zon. De prachtige westkust van Thailand laat zich prima ontdekken aan boord van een zeilschip en door een tocht over het welvarende, maar niettemin authentieke eiland Phuket. Voor de kust van Phuket ligt de Phang Nag-Baai waar zonovergoten "Hongs" (geheime werelden) in de vorm van hoge kalksteenbergen loodrecht naar de hemel reiken. Dat gecombineerd met de charme van Azië, haar geuren en kleuren en geheimen maken zeilen in Thailand tot een onvergetelijke ervaring.
Zeilomstandigheden

Het klimaat van Thailand is fantastisch. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 28 en 32 graden Celsius en omdat er altijd een briesje staat is de hoge vochtigheidsgraad zeker op het water goed uit te houden. De watertemperaturen liggen tussen de 26 en 28 graden Celsius. De beste periode om in Thailand te zeilen is van november tot april als de noordoostelijk monsoen inzet. Het weer is dan voornamelijk zonnig en droog met kalme zeegang en de wind is toch ideaal om te zeilen. In de buurt van kusten heeft men in deze tijd veelal 's ochtends aanlandige, thermische winden en 's avonds aflandige, dat een rustig ankeren bijna garandeert.Vanaf mei tot oktober is het weer onberekenbaar en ontstaan er spontane stormen. Zeilen is deze periode wordt sterk afgeraden.

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
januarie, februarie
28
10
3
24
3.5

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                    
af te raden              

 

 


Visum
Als toerist heeft u in Thailand geen visum nodig, als u maar niet langer dan 30 dagen blijft. Duurt uw zeilreis langer, dan kost een visum 25,00 €, voor 3 maanden. Het duurt wel twee dagen voor het gemaakt is, dus wel van tevoren regelen.Voor meer informatie kunt u bellen met de ambassade:
Ambassade Thailand
Buitenrust weg 1
2517 KD Den Haag
070-3452088
Maar u kunt ook meer informatie zoeken op het internet onder www.visum.nl

Geldzaken
De valuta van Thailand is de Baht. Maar in Thailand wordt de dollar ook graag gezien als betaalmiddel. Creditcards zijn zeker in de toeristencentra een algemeen geaccepteerd betaalmiddel.

Gezondheid
Als u buiten de toeristische gebieden gaat zeilen kunnen wij u aanraden de cocktailprik te halen, een gamma-globulineprik en een malariakuur te nemen. Een middel tegen diarree hoort ook in uw reiskoffer thuis. Wees voorzichtig met wat op straat verkocht wordt en drink geen water uit de kraan.


Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatsen aankomt, geregeld.