Zuid Frankrijk

 

Prijzen:

Klik hier voor meer informatie over de havens van Zuid-FrankrijkAlgemeen
De kust
De ca. 600 km lange Zuidkust van Frankrijk strekt zich uit van de Spaanse Pyreneeën tot aan Italië. De kust begint vrij vlak in het westen, maar gaat over in een rotsachtig gedeelte tot voorbij Kaap Couronne. Bij Kaap Sicié begint de Cóte d'Azur. Dit deel bestrijkt ongeveer 80 mijl en loopt tot Kaap Ferrat. De kust zelf bestaat uit grote baaien, veelal met stranden en kleinere inhammen.
Vanaf Kaap Ferrat begint de Rivièra met de veelal steile en rotsachtige kust. Voor de Cóte d'Azur liggen een aantal eilanden, de lies d'Hyeres.

Zeilomstandigheden
De Franse Middellandse Zee is een perfect zeilgebied met zeer veel jachthavens en veel beschutte baaien en wordt door de meeste kapiteins als redelijk makkelijk genoemd. De wind kan variëren, voornamelijk zuidoost-oost, windkracht 2 a 3 met in het voorjaar af en toe wat sterkere wind. De mistral is in het oosten minder sterk dan in het westen van de kust van Frankrijk. Daarvoor kan in het oosten in de zomer de wind drie keer op een dag 180 graden draaien. Dit is te danken aan relatief kleine en sterk wisselende weersystemen.
Het is een goede tip om bij de winkels voor scheepsbenodigdheden het 750 pagina's dikke "votre livre de bord" te kopen. Daar staat alles in: niet alleen de telefoonnummers voor de weerberichten, ook de voorschriften waar men zich in de Franse wateren aan moet houden en alle gegevens over de jachthavens plus de bijbehorende kaarten.


Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
26
11
2
22
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog              
tussen                    
laag                
af te raden                      
                         

 

 


Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatsen aankomt, geregeld.