Ierland

Algemeen:

Kliffen en kloosters kenmerken dit mystieke land dat achter zijn ruige façade een grote schoonheid verbergt. Ontdek de zuid- en zuidwestkust van Ierland vanaf zee, zoals dat eeuwenlang gebeurde.
Vanuit Cork zeilt u naar Kinsale, Castletownsend en Baltimore. Langs de roemruchte Fastnet Rock gaat de reis naar Bantry Bay of Glengariff met z’n zeehondenkolonie en prachtige Italiaanse tuin. In de baai zelf zijn soms walvisachtige te zien. Vanuit Castletownbere kan de ruïne van Dunboy Castle of een van die mysterieuze Keltische Steencirkels bezocht worden. Via Dursey Head bereikt u de Kenmare River met het kleurrijke plaatsje Sneem. De tocht gaat verder langs de baai van Ballinskellig en voert langs twee bijzondere rotseilandjes: de Skelligs. Op het grootste eiland staat een zeer goed bewaard klooster uit de 6e eeuw na Christus. Als u door Dingle Bay zeilt, ziet u bergen tot 1000 m hoogte uit zee oprijzen. Dingle zelf is een lieflijk Iers stadje met kleurrijke oude straatjes. In de omgeving vindt u veel monumenten. De reis eindigt in het vissersplaatsje Fenit bij Tralee. Bij goede weersomstandigheden wordt ook nog een bezoek gebracht aan de Aran eilanden.
Verder is het mogelijk een reis van Cherbourg in Normandië naar Ierland of v.v. te maken via de Zuid-Engelse kust en de fantastische Scilly eilanden. Veel zeezeilen en drie landen bezoeken!

Tecla

Dit stoere, authentiek getuigde schip is volgens kenners niet alleen een van de mooiste, nog varende haringloggers, maar ook een verrassend goede zeiler. De ruime beschutte dekken maken de ‘Tecla’ bij uitstek geschikt voor families met
kinderen of zeiltochten met vrienden of collega’s in voor- en naseizoen. Niet voor niets zijn er zitplaatsen rond het stuurrad, waar schipper Jaap Vreeken graag zijn jarenlange zeilervaring deelt met zijn gasten. Op de ‘Tecla’ gaan sportief zeilen en gezelligheid hand in hand. Welkom aan boord! Bij een bezetting van 16 gasten heeft dit schip 3 CLAWA sterren.

Anno 1915

De ‘Tecla’ werd als zeilschip gebouwd voor de haringvisserij op de Noordzee. Vanaf 1930 was het schip actief als vrachtschip tussen de Deense eilanden en in 1989 kreeg zij haar huidige bestemming.

 
Van Tot Prijs Boordkas DGN Vertrek Aankomst
2906 1207 750 235 14 Cherbourg Cork
1307 2607 750 235 14 Cork Fenit
1008 2308 750 235 14 Cork Cherbourg
             
Incl: accomodatie en diensten van de bemanning en kok(smaat)
Excl: Vliegreis, transfers en verzekeringen (extra bij te boeken)