Turkije

Het gebied

De Turkse kust , met vele, diepblauwe baaien en dichtbegroeide rotsen is het een afwisselend gebied met een ongekende schoonheid. Veel indrukwekkende overblijfselen uit oude beschavingen en heel belangrijk is de ruimte en rust op het water en de gezelligheid in de haventjes.. Uiteraard bent u in Turkije verzekerd van een uitstekend klimaat.

De route

Er zijn 8- en 15-daagse tochten in het voor- en naseizoen en 15-daagse tochten in de zomer.
U vliegt van Amsterdam naar Dalaman, vanwaar u per taxi naar Marmaris gaat (ruim een uur). De volgende dag wordt het anker gelicht en wordt koers gezet naar Kümlü Bükü. Via plaatsen en baaien als Deep Bay, Göckek, Ruin Bay, Fresh Waterbay voert de tocht naar Fethiye op de 7-de dag. Het vervolg van de tocht gaat via Phatom Cove, Ekencik, Gerbekse Creek en Serge Liman terug naar Marmaris. Een onvergetelijke tocht in een land met een vriendelijke bevolking.

Het klimaat

In Turkije heeft men een uitstekend klimaat het is er warm en droog. De temperaturen variëren van de 18-20 graden in het voorjaar tot 30-31 graden in de zomer en in het najaar een lekkere temperatuur van zo'n 20-23 graden. Veder waait er een gemiddelde wind van 4/5 beaufort .
Het water is ook lekker warm met zo'n 16-19 graden in het voorjaar tot 26 graden in de zomer en met in het najaar nog zo'n 22 graden is het een lekker temperatuur om bij te zeilen en te zwemmen.

Gaat het meezeilen in Griekenland vooral om de gezelligheid van het flottielje, in Turkije hebben we een snelle 43-voeter die heerlijk lange zeiltochten maakt vanuit Fethiye. De ene week gaat de tocht oostwaarts tot aan het Kekova, de andere week gaat het westwaarts tot Marmaris. De Nederlandse schipper laat u zien wat echt zeilen is.

 

Meezeilen in Turkije
       
Vanaf 30 april tot 22 oktober
Elke zaterdag een en twee wekelijkse zeiltochten vanuit Fethiye
in de turkse wateren van Kekova tot Marmaris
       
Van Tot 1 week 2 weken

 

 

 

     
Er wordt gevaren met minimaal 3 personen per schip en maximaal 8 
Prijzen zijn in euro’s per persoon per week, tenzij anders vermeld.
Inclusief: bedlinnen
Excl: maaltijden, havengelden,brandstof, e.d. 
Betaling: 30% aanbetaling 70% zes weken voor vertrek. 
Transfers kunnen worden geregeld.
Wisseldag: zaterdag aan boord om 16.00, van boord om 09.00 (tenzij anders is aangegeven)
Cursusen volgens: M.C.A. (mediterranean Cruising Association)

Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden.