De Eendracht

Geschiedenis en ontwikkeling

In de dertiger/veertiger jaren was zeezeilen als vrijetijdsbesteding nog nauwelijks denkbaar. Bij het verdwijnen van de professionele zeilvaart wilde men de mogelijkheid tot opleiding op de grote zeilschepen voor de Nederlandse jeugd behouden.

Van "Zeilend Schoolschip" naar "Zeilend Zeeschip"

Zeezeilen is karaktervormend en goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Het kweekt zelfdiscipline, inzet, teamgeest, en doorzettingsvermogen. Daarom werd op 5 oktober 1938 de Nationale Vereniging "Het Zeilend Schoolschip" opgericht. Wegens gebrek aan belangstelling bij bedrijfsleven en overheid werden in 1963 de bakens verzet. De naam van de vereniging werd veranderd in Nationale Vereniging " Het Zeilend Zeeschip". Er werden acties ondernomen en door de geweldige inzet van enkele doordouwers is het Zeilend Zeeschip EENDRACHT, een tweemast gaffelschoener met 36 kooien, in de vaart genomen.

Bemanning

Schipper, opperstuurman, 2 stuurlieden, bootslieden, Machinist, kok/ass.kok, scheepsarts, 3 kwartiermeesters trainees (deelnemers)
Dagverblijf wordt gebruikt voor het nuttigen van de maaltijden en voor recreatie. Totaal zijn er 23 hutten (twee- of vierpersoons-).Deze zijn voorzien van een wastafel met warm en koud water, een zitbank en per persoon een hangkast en 220 Volt wandcontactdoos. Totaal 56 kooien. De afmetingen hiervan zijn 200 x 60 cm. Extra lange kooien (2.20m) voorhanden, aanvraag via het kantoor. Douches/toiletten. Deze zijn in ruime mate aanwezig; een stel per 6 kooien


 

Prijzen

technische details