Luciana

Het schip

De LUCIANA werd in 1916 in Nederland gebouwd als zeilende haringlogger zonder moter. In 1928 werd het schip aan Zweden verkocht en voer het tot ver in de zeventiger jaren als vrachtschip in de Scandinavische wateren. Sinds 1982 is het in gebruik als zeilend passagiersschip met hulpmoter.

Indeling

Het schip beschikt over 4 vierpersoons- en 4 tweepersoonshutten, een heren- en een damesbadkamer met wastafels en douches. Er zijn 2 toiletten. Op het bovendek een gemeenschappelijke ruimte met 24 zitplaatsen, tapinstallatie voor bier en frisdranken en de Hifi-installatie. Verder beschikt het schip over een kombuis met professioneel 6-pits gascomfort, een grote oven, een koelkast en een diepvrieskist.A.Bemanning. B. Gemeenschappelijke ruimte met bar en kombuis. C. Berging. D. Doucheruimte Dames. E. Doucheruimte Heren.
1. Tweepersoonshut. 2. Privé. 3. Tweepersoonshut. 4. Vierpersoonshut. 5. Tweepersoonshut. 6. Vierpersoonshut. 7. Tweepersoonshut. 8. Vierpersoonshut. 9. Vierpersoonshut

Technische Informatie

Totale lengte: 39 meter, breedte 6,5 meter, diepgang 2,5 meter. Waterverplaatsing 165 ton. Geheel opgetuigd (met grootzeil, schoenerzeil, twee topzeilen, fok, binnen- en buitenkluiver, vlieger en breefok (razeil)) bedraagt het totale zeiloppervlak 480 vierkante meter. Machine: 160 PK 8-cylinder KHD-dieselmoter. Electriciteitsvoorziening: 24V, 220V en 380V.
Het schip vaart onder toezicht van de Nederlandse Scheepsinspectie.

Vaargebied

In de winter vaart de LUCIANA in de wateren rond de Canarische Eilanden,waar dan een zeer aangename temperatuur heerst. Door de warme golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater in deze periode zelfs boven de 20 graden!

Gedurende de zomermaanden bevaren we de Oostzee. De vertrekhaven is Kiel-Holtenau,de bestemming is Denemarken of de Duitse kust, zeilend op de Grote Belt, de kleine Belt en de Sont.