Oosterschelde

de Oosterschelde

is een Rotterdams vrachtschip uit 1918; zij is het grootste gerestaureerde zeilsch
ip van Nederland.

De historische driemaster 'Oosterschelde', het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland, maakt boeiende zeilreizen op alle zeeën en oceanen. U kunt met ons meezeilen op een van deze reizen. Het programma laat zien welke reizen in de komende tijd worden gemaakt.
Meezeilen op zo'n groot authentiek zeilschip is een heel bijzondere ervaring. Er moet voortdurend rekening gehouden worden met de natuurelementen. De omstandigheden op zee zijn nooit dezelfde. Plannen kunnen daarom onderweg gewijzigd worden. Bij langere oversteken wordt 's nachts doorgezeild en worden er wachten gelopen. Alle opvarenden, behalve diegenen die te kennen geven daar geen behoefte aan te hebben, worden samen met de bemanning ingedeeld om het schip te zeilen, te sturen en te navigeren. Zeilervaring is hierbij niet vereist. Het is onze ervaring dat de meeste opvarenden graag actief meedoen met het werk aan boord. De bemanning zal u met plezier uitleggen waarvoor alle lijnen, vallen en schoten dienen. Het samenwerken schept een band, maar ook het samen genieten van de zonsopkomsten en zonsondergangen. Nergens zijn deze zo goed te zien als met de wijde horizon vanaf het water.
Het wachtsysteem bestaat uit 3 wachten van 4 uur elk. Dit betekent dat u na een wachtperiode aan dek 8 uur op andere wijze kunt besteden.
De 'Oosterschelde' is geliefd geworden onder zee- en natuurliefhebbers. Het zijn geen mensen die meevaren voor een luxe cruise. Voorop staat de actieve en directe kennismaking met de zee, de natuur en het zeilen. Het schip is overigens zeer comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met koud en warm stromend water. Douches zijn gemeenschappelijk. In de ruime en warm ingerichte salon bevinden zich leestafels, zithoeken en een piano. De vloerverwarming en een houtkachel zorgen voor een aangename temperatuur binnen. De ruime bibliotheek biedt boeken over allerlei vaargebieden, het dierenleven en over schepen en het is mogelijk video's te bekijken met documentaires.
Het leven aan boord wordt ons gemakkelijk gemaakt door de verzorging van de goede maaltijden, bereid door onze professionele kok en zijn koksmaat.

Prijzen

technische details