Frans Polynesie

Algemeen
Kostbare parels in de Pacifische Oceaan
Treedt in de voetsporen van Paul Gauguin, James Cook en Jaques Brel. Ook zij waren betoverd en geinspireerd
door de schoonheid en de eenvoud van het leven. Zeilen in een van de mooiste gebieden van de wereld met een bevolking die altijd lacht, eten dat uit de zee springt, of van bomen valt en turquoise golven die de witte stranden kussen. Eenmaal hier aangekomen wordt u vanzelf een dichter, een schilder en een levensgenieter. De eilanden zijn vol contrasten. Vruchtbare groene valleien, regenwouden en watervallen, en ruwe majestueuze bergeilanden omringd door prachtige koraalriffen. Kortom een eenmalige ervaring en een buitengewoon avontuur.

Zeilomstandigheden
Het klimaat van Frans Polynesie is Tropisch-oceanisch. De beste tijd om er te zijn is dan ook van april to en met Oktober. De regentijd is van november tot maart en de hurricanes zijn het meest te vinden in de tijd van december. Er waaien het hele jaar door constante passaatwinden uit het Zuidoosten. Af en toe een harde wind uit het noordwesten. Getijdeverschil ongeveer 1 meter.

Klimaat

-
C
uren zon
regen mm
water C
wind
juni, juli, augustus
26
9
40
25
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                
laag                    
niet                  

Prijzen:

Visum Voor Frans Polynesie heeft u geen visum nodig.

Vertrekhavens verhuur: Moorea, Raiatea
Vertrekhavens meezeilen: Moorea, Raiatea

Scheepspapieren: Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld