Polynesie

Algemeen
Fiji, de Paaseilanden, de Cook eilanden, west Samoa, Tonga, Nieuw Caledonie de Solomon Islands en Vanuatu, zijn de hoofdeilanden in Polynesie. Alle eilanden zijn betoverend en maken het de reiziger moeilijk te kiezen. Ze lijken allemaal door de zon gekust, rijk aan oude en mysterieuze tradities, en werkt met een kleurrijke allure nog steeds overweldigend op ons, net zoals het honderden jaren geleden deed. Het is een paradijs, niet alleen de extreem vriendelijke en gastvrije mensen, maar ook omdat het een uitdaging is, een ervaring, een odyssee en een ontwaken aan een bakermat van hele vroege zeilnavigatie en harmonisch leven.
Tonga: een miniatuur koninkrijk.in het hart van polynesie.

Zeilomstandigheden
Het klimaat van Polynesie is Tropisch-oceanisch. De beste tijd om er te zijn is dan ook van april to en met Oktober. De regentijd is van november tot maart en de hurricanes zijn het meest te vinden in de tijd van december. Er waaien het hele jaar door constante passaatwinden uit het Zuidoosten. Af en toe een harde wind uit het noordwesten. Getijdeverschil ongeveer 1 meter.

Klimaat

-
C
uren zon
regen mm
water C
wind
juni, juli, augustus
26
9
40
25
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                
laag                  
niet                    

Prijzen:

Vertrekhavens: Nounea, Tonga

Scheepspapieren: Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld