Technische Gegevens

2-mast schoener, zeiloppervlakte 556 m², lengte 38 m (125 voet), breedte 8,20 m, lengte waterlijn 31,20 m, diepgang 3,80 m, gewicht 160 ton, motor MAN 400 PK, Nederlandse vlag, thuishaven Rotterdam.
Classificatie: Commercieel Zeilschip/CCV

Op het dek:
streep

Het ruime teakhouten dek biedt veel plaats om te ontspannen en te genieten in de zon. Op het achterdek kunnen tot 20 personen aan dek eten, het zonnedak biedt bescherming tegen zon en regen. In het dekhuis bevindt zich naast de stuurstand een bar. Verder bevindt zich aan één kant van het schip een ruime ladder voor het bereiken van de bijboten en om te zwemmen. Ook is er een loopplank bij het achterdek voor het verlaten van het schip bij de kade. Bijboten: 2 rubberboten met 15 en 40 PK

Benedendeks:
streep

9 ruime tweepersoons hutten met airconditioning en eigen badruimte waarin maximaal 18 passagiers kunnen verblijven.
Keuken: Ontbijtgranen voor vroege vogels, ontbijt, lunch, middagthee, diner. Wekelijks kapiteinsdiner.
Salon met genoeg ruimte voor maaltijden en bijeenkomsten. Bibliotheek, spellen, radio, CD/DVD, plasma TV, white board.

Uitrusting/veiligheid:
streep

Alle moderne veiligheidsuitrusting is aan boord. Radar, navigatie en veiligheidsaspecten, 2 generators, boegschroeven en elektrisch op te rollen zeilen garanderen de hoge standaard. KAIRÓS is geclassificeerd als klein passagiersschip naar de Nederlandse CCV-Code (Commercial Cruising Vessel) en geregistreerd in het Internationale Schepenregister.

lay-out