Verhuur - Bare Boat

Algemeen

Het huren van een zeiljacht betekent een zeiltocht op eigen gelegenheid in een afgesproken periode en gebied.
Tijdens de tocht ligt de verantwoordelijkheid over het jacht en bemanning bij de schipper en huurder.
U bent vrij te zeilen waar u wilt en aan het einde van de dag ligt u voor anker of aan de kade in een zelf gekozen bestemming. Een tocht met een gehuurd zeiljacht is een meerdaagse reis over water zonder slepen met bagage.

Gebied

Waar water is kan gevaren worden. De realiteit beperkt echter de mogelijkheden van het huren van een zeiljacht. U zoekt tenslotte een aangenaam klimaat, gunstige wind en de plaatselijke cultuur die overeenstemt met uw verwachting van een prettige vakantie. Wat voor de één spartaans is, is voor de ander dé grote uitdaging. Het zuideuropese vrije leven doet anderen verlangen naar de modern uitgeruste jachthavens van Noord-Europa. Een tropisch eiland, varen langs een archipel op de oceaan, duiken in Thailand, de oeroude natuur in Australië, eenzaam langs ruige Schotse kusten, Canada’s National Marine Parks, of een pint na afloop in een Zuid-Engelse of Ierse pub. Het is makkelijk te bedenken dat elk plekje op aarde een eigen, bijzondere en zeer aparte vakantie-herinnering zal meebrengen.

Periode
Wanneer wil je op vakantie?
Zon, wind en temperatuur hebben grote invloed op de periode waarin er in een bepaald gebied prettig gezeild kan worden. Vaak volgen de plaatselijke weersomstandigheden vaste jaarlijkse patronen, die zelfs regionaal een redelijk betrouwbaar beeld kunnen geven. Meltemi, Bora Bora, Mistral en hurricanes met eigen namen, om er maar een paar te noemen, komen zelden onverwacht uit de lucht vallen.

Zeiljachten

Zeiljachten zijn er van vele soorten en maten.
De jachten die geschikt zijn voor meerdaagse tochten op zee, hebben een ingebouwde dieselmotor, minimaal één toilet aan boord, alsmede een douche. In gebieden, waar veel geankerd wordt is een bijboot vrijwel altijd standaard inbegrepen. Een keukeninventaris, zeekaarten, havenhandboeken en navigatie materiaal voor gegist bestek is het basis materiaal.
Daarnaast zijn er allerhande extra’s bij te leveren.

Ervaring

Varen langs uitstromende riviermondingen in een gebied met ondieptes en sterk verval vanwege eb en vloed verlangt kennis en inzicht in navigatie. De navigatie hier is het wat eenvoudiger, maar toch boeiend. Uit eigen ervaring uitbreiden is grensverleggend bezig zijn; het is een doorlopend en stapsgewijs proces. De juiste theoretische kennis vormt een uitstekende basis. Een goede schipper kan rekenen op het vertrouwen van zijn bemanning.