Zuid Engeland

Prijzen:

Algemeen
Een zeilvakantie naar Engeland roept veel beelden op, zoals bottende zeilen, de ondergaande zon, een verkoelende bries en aan de horizon de opdoemende krijtrotsen, Ouderwets romantisch en avontuurlijk nieuw. Een tand als Engeland biedt een prachtig heuvelachtig landschap, afgewisseld met fikse klippen. Dorpjes die tegen heuvels aangeplakt lijken en die bijna allemaal zijn voorzien van gigantische granieten pieren. Alhoewel vele plaatsjes ingeslapen lijken vanwege de economische achteruitgang voel je bijna de alom aanwezige romantiek van vervlogen tijden. De wilde romantiek van smokkelaars, piraten en vissers. Daar het over de gehele Engelse Zuidkust weleens kan spoken en ook vanwege de stromingen worden op deze tocht zeilers van een goed kaliber gezocht. U moet goed kunnen navigeren.

Gebieden

The White Cliff
s
of Dover is voor velen een bekende naam. Lekker uitwaaien op deze spierwitte kliffen en natuurlijk mag een bezoek aan het kasteel van Dover niet ontbreken
The South Downs Way
loopt van Eastbourne naar Wincester en heeft de bijnaam ‘a chalk walk’. We wandelen langs een gedeelte van deze 130km lange route langs de Seven Sisters, waar het kalk van de kliffen het allerwitst is.
The Isle of Wight
is een prachtig wandel eiland. Er zijn diverse routes uitgezet door dit ruige landschap, waarvan we de mooisten zullen volgen.
The Isle of Purbeck
ligt vlak bij het stadje Poole. Hier loopt het laatste stukje van het eeuwenoude South West Coast Path. Een bijna 1000km lange route langs de zuidwest kust van Engeland.
Lulworth, een schattige kleine vissershaven aan een natuurlijke baai omzoomd door alweer hele hoge krijtrotsen. Er zijn een aantal culturele en historische bezienswaardigheden in de buurt die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.
Polperro en Fowey, deze oude haventjes werden vroeger door piraten en smokkelaars gebruikt en ademen een unieke sfeer uit. Ook deze plaatsen liggen aan ‘The South West Coast Path’. Het landschap is hier echt ruig en de klippen ‘unclipped’

Zeilomstandigheden
Over het algemeen heeft de engelse zuidkust een moderaat klimaat, maar het kan er ook spoken, zeker als er lage drukgebieden direct van de Atlantische oceaan komen wil het beaufort snel opstijgen naar een stevige 7. Ook de stroming en de getijden maken dit gebied tot een uitdaging voor de geoefende zeiler.


Klimaat

-
C
uren zon
regen in mm
water C
wind
juni, juli, augustus
16-18
-
62
16
4

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                    
af te raden              
Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatsen aankomt, geregeld.