Frankrijk-west

Prijzen:

 

Algemeen
Oude badplaatsen, de charme van kleine Franse vissersdorpjes en een grote dosis cultuur zetten de toon van dit stuk bijzonder Europa. Zeilen aan deze kust is een uitdaging, qua getijden en navigatie en de kust varieert van hoge klippen tot langgerekte zandstranden. Er is voor ieder wat wils maar vooral de levensgenieter komt hier aan zijn trekken. Het land van het goede leven wordt het ook wel genoemd. In eeuwenoude stadjes aanleggen, heerlijk eten en prachtige wijnen drinken. Doordat dit deel van Frankrijk ook altijd van strategisch belang is geweest, vooral het noordelijk deel vindt u veel historie, van heel lang geleden, kloosters en abdijen en stormburchten tot in de recente geschiedenis.


Zeilmogelijkheden
De Golf van Biskaje heeft een roemruchte reputatie en niet voor niets. Toch zit dat niet zozeer in de gemiddelde windsterkte, die is in de zomermaanden lager dan bijvoorbeeld op de zuidelijke Noordzee. Het zuidoostelijk deel van de Golf van Biskaje kan je zelfs als relatief 'kalm' aanduiden met een gemiddelde windsterkte van tien knopen in de zomermaanden. Het probleem van Biskaje zit hem vooral in de open ligging. Vanuit het westen kunnen hoge golfvelden ongestoord binnenkomen en bij toename van de wind bouwen zeegang en deining zich dan ook veel sneller op en tot veel grotere hoogten dan de zuidelijke Noordzee. De gemiddelde golfhoogte in het centrale deel van de Golf van Biskaje bedraagt circa vierenhalve meter in de zomermaanden.

 

Klimaat

-
C
uren zon
dagen regen
water C
wind
juni, juli, augustus
21
7
8
16
4-5

Seizoenen

seizoen jan feb maa apr mei jun jul aug sep oct nov dec
hoog                  
tussen                    
laag                    
af te raden              

 

 

 


Vertrekhavens
Klik voor meer informatie over de vertrekhavens boven aan deze pagina op "Kies uw haven"

Scheepspapieren
Contracten, scheepspapieren, zeilcertificaten en bemanningslijsten worden conform de van u ontvangen gegevens, voor u ter plaatse aankomt, geregeld.