Algemene voorwaarden test

U kunt boeken bij

Sail A Way Charters
Oud-Loosdrechtsedijk 207-29
1231 LW Oud Loosdrecht
tel----- 035 5824469

fax-----035 5827180
e-mail -info@sailaway.nl
Flex Travel
Spoorsingel 58
2613 BA Delft
tel-----015 2132250
fax-- - 015 2142735
e-mail info@flextravel.nl
----

 

 

 

 

Reisaanbod

Het product zoals dit is aangeboden in de reisbrochure of via internet (www.sailaway.nl) is vrijblijvend en kan indien noodzakelijk door ons herroepen worden. Wij zijn verantwoordelijk voor kennelijke drukfouten in de reisbrochure of op internet. Door weersomstandigheden kunnen vaarprogramma's worden aangepast.

Seizoen en wisseldag

Het jaar is ingedeeld in meerdere seizoenen. De verschillende prijzen worden in de tabellen duidelijk.
De wisseldag is in principe op zaterdag.


Huurprijs voor de kooi


Er gelden geen eenpersoons toeslagen voor de kooiprijzen.

Reservering en betaling

Reservering is mogelijk per telefoon, fax of E-mail. Na boeking ontvangt u de rekening als bevestiging. Bij telefonische boeking en/of wijziging kunnen bandopnames worden afgenomen ivm kwaliteit controles en het vastleggen van afspraken.
De eerste (aan)betaling moet bij boeking, binnen drie dagen worden voldaan,tenzij in de bevstiging en/of rekening een andere afspraak is opgenomen. Zes weken voor vertrek moet de gehele reissom zijn betaald. Een reservering is pas definitief als de (aan)betaling door ons is ontvangen. In uw belang menen wij u erop te moeten attenderen dat indien de aanbetaling niet is betaald u geen rechten meer aan de boeking kunt ontlenen.
Ondanks dat u geen recht meer heeft op de boeking blijft de betalingsverplichting bestaan. Bij boeking binnen zes weken voor vertrek dient de gehele reissom voldaan te worden binnen drie dagen. Bij incasso worden de extra kosten door ons in rekening gebracht. Wij versturen tenminste 1 herinnering aangaande het openstaande bedrag om hierop nader te wijzen.

Betalingsvoorwaarden

40% aanbetaling is standaard en zes weken voor vertrek zal de restant betaling moeten worden voldaan.
Voor vliegtickets en jachthuur kunnen afwijkende afspraken gelden.

Reservering- en wijzigingskosten

Bij boeking en/of wijziging van boeking wordt 35 Euro in rekening gebracht voor het jacht.
Bij losse vliegtickets, hotel- of autohuur- boekingen zijn deze kosten Euro 15 tot 25. Voor overnachtingen korter als 4 nachten Euro 7 per boeking.
Klaarlegkosten reisbescheiden op een vliegveld Euro 15 indien boeking binnen 1 week voor vertrek.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering dient u rekening te houden met annuleringskosten. Deze kosten variëren sterk en zijn o.a. afhankelijk van het tijdstip waarop u annuleert, de duur van de door u gekozen cruise/vaartocht/jachthuur, alsmede de bestemming. De basis voorwaarden zijn :
+ tot 62 dagen voor vertrek; aanbetaling + eventueel rest bedrag annuleringsverzekering
+ 61-46 dagen voor vertrek; 50% reissom
+ 45-16 dagen voor vertrek; 80% reissom
+ 15 dagen of minder voor vertrek; 100%

Vliegreizen

Alleen lijndiensten hebben vast geplande vertrektijden. Chartervluchttijden worden pas bekend tien dagen voor vertrek qua vluchtnummer en tijdstip van vertrek. Charter retour vlucht moet worden herbevestigd in de week voor de terug-vliegdag.

Taxen

Taxen en toeslagen welke gelden voor vliegvelden/ -maatschappijen worden regelmatig aangepast en worden ook aan u na het verzenden van de rekening door ons bij u in rekening gebracht

Verzekeringen

De volgende verzekeringen kunt u bij ons afsluiten;
+ annuleringsverzekering,
+ reisverzekering,
+ slechtweer verzekering

Borg en Eigen Risico

Bij jachthuur moet er altijd ter plaatse een borg betaald worden cash of per creditcard. Het eigen risico is standaard gelijk aan de borg. Bij de meeste reeders kunt u het eigen risico terugbrengen tot Euro 350 of Euro 250. Afkopen kan dus en is op aanvraag mogelijk.

Klachten -en/of schade

Klachten en schade dienen voor zover mogelijk direct te worden gemeld aan Sail A Way per telefoon, sms, fax of E-mail en ter plaatse indien mogelijk. Indien zaken nog niet zijn geregeld tijdens uw vakantie dan dient u binnen 30 dagen na terug keer dit te melden aan ons.

Bagage

Bagage van de (mede)reiziger mag geen hinder veroorzaken. In geen geval is het toegestaan om gevaarlijke stoffen in de ruimste zin van het woord bij zich te dragen, noch drugs of smokkelwaar aan boord te brengen.

Toepasselijk recht

Op de boeking en deze algemene voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen worden voorgelegd aan de rechter.